I denne uge får du 5 skønne retter fyldt med sprøde grøntsager og masser af krydderurter. Her får du opskriften på sprøde kyllingenuggets med salat og hvidløgscreme
4 personer
Kyllingenuggets
400 g kyllingebrystfilet
1 romainesalat
1 bakke feldsalat
frisk parmesan
PANERING
ca. 4 dl pankorasp
1 spsk. frisk citrontimian eller purløg
salt og friskkværnet peber
smagsneutral olie til stegning, f.eks. solsikkeolie
YOGHURTMARINADE
2 dl yoghurt naturel
1 spsk. usprøjtet citronskal
salt og friskkværnet peber
HVIDLØGSCREME
2½ dl græsk yoghurt 10 %
1 fed hvidløg
2-3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
citrontimian eller purløg
Opskrift - Sådan laver du sprøde kyllingenuggets med salat og hvidløgscreme
Yoghurtmarinade: Bland yoghurt med fintrevet citronskal, salt og peber. Skær kyllingefileten i mindre stykker, og lad dem trække i marinaden i mindst 4 timer og gerne 1 døgn på køl.
Hvidløgscreme: Rør yoghurt sammen med presset hvidløg, olivenolie, citronsaft og hakket krydderurt. Smag til med salt, og stil hvidløgscremen på køl.
Panering: Bland rasp med hakket krydderurt, salt og peber.
Kyllingenuggets: Skyl og pluk salaterne. Læg dem på et stort fad, eller anret dem på tallerkener.
Tag kødet op af marinaden, og vend det i raspen. Lad det ligge i 5-10 minutter.
Hæld olie på panden, så det står 2 cm op ad kanten, og varm den op. Steg kyllingestykkerne gyldne i olien, lidt ad gangen.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og læg dem oven på salaten. Høvl parmesan over. Servér med hvidløgscreme til.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.