Bagte rodfrugter
Mad

Bagte rodfrugter og hakkebøf

15. februar 2022
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er hakkebøf med bagte rodfrugter. Få opskriften her
2 personer

Hakkebøf med bagte rodfrugter

  • 400 g hakket oksekød
  • lidt olie til stegning
  • salt og peber
  • 2 bagekartofler i både
  • 3 persillerødder i både
  • 3 gulerødder i både
  • lidt olivenolie
  • saft af 1 citron
  • salt
  • ½ bundt bredbladet persille, hakket

Endvidere til hakkebøf

  • 2 rødløg i skiver
  • 1 spsk. honning
  • 3 spsk. balsamicoeddike

Vend kartofler, persillerødder og gulerødder med olie, citron og salt i en bradepande, og bag dem ved 220° varmluft i ca. 30 minutter, eller til de er møre. Vend dem med hakket persille lige inden servering for at få de helt optimale bagte rodfrugter.
Kom løg, honning og eddike i en kasserolle, og lad det koge op. Smag de bagte rodfrugter til med salt.
Form hver hakkebøf i hånden, i alt 4 styks, og steg dem i olie på en varm pande, til de er akkurat gennemstegte.
Servér hakkebøf med lune løg og bagte rodfrugter.

Læs mere om:

Læs også