Skøn kage, der minder mig om de franske bagerbutikker, hvor der altid er et kæmpe udvalg af flotte tærter. Du kan også tilberede tærten med pærer eller blommer
12 stk
INGREDIENSER
1 rund tærteform på 20 cm med løs bund
lidt smør
1 rulle butterdej
100 g marcipan
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
2 spsk. flormelis
¼ dl piskefløde
4 store æbler
4 spsk. abrikosmarmelade
PYNT
butterdej i strimler
Æbletærte med marcipan
Tænd ovnen på 220°.
Smør tærteformen. Stil formen på dejen, og skær dejen til, så den kan dække bund og sider. Læg dejen i formen. Skær resten af dejen i strimler til pynt.
Prik butterdejen med en gaffel.
Blend marcipan med æggeblommer, flormelis og piskefløde, og fordel marcipanmassen over butterdejen.
Vask æblerne, og skær dem i tynde både (uden kernehus). Læg æblebådene helt tæt i lag i et fint mønster.
Pensl med abrikosmarmelade, og pynt med snoede butterdejstrimler. Bag tærten i en 220° varm ovn i 15 minutter.
Servér kagen, som den er eller med lidt god vaniljeis.