Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Æblekage med kanel
15. februar 2022
Af:
Camilla Zarah Lawes
Foto: Martin Tanggaard
En efterårsklassiker der aldrig går af mode. Nyd den søde symfoni af sprøde æbler og varm kanel
12 stk
Det skal du bruge
4 æg
200 g sukker
200 g smør
1 moden banan
2 spsk kanel
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 æble, skåret i terninger
4 æbler, skåret i både
6 spsk rørsukker
Servering
2½ dl piskefløde, vaniljeis eller creme fraiche
Sådan laver du æblekage med kanel
Pisk æggene godt med sukkeret, og tilsæt blødt smør.
Mos bananen og rør i sammen med 1 spsk kanel.
Sigt melet i dejen sammen med bagepulver.
Skær æblet i fine terninger og vend dem i dejen.
Hæld dejen i en smurt og sukkerdrysset springform, diam. 24 cm.
Skær fire æbler i tynde både, og læg dem på dejen - tryk dem let ned i den (de fylder godt, men det skal de).
Bland 1 spsk kanel og sukker, og drys det over kagen.
Bag den i en 175 grader varm ovn i 45 min.
Servering:
Servér med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche.
Velbekomme!
Prøv også:
Æblekage med kanel-ricotta.
Flere desserter med æble
Se også
Mad
Bagte æbler med nødder og karamelsauce
Se også
Desserter
Æbletrifli med bagte æbler
Se også
Mad
Bagt æblekage med valnødder, dadler og kanel
Læs mere om:
æblekage
|
desserter
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også