1. Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 2 cm. Fordel dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Drys med sukker, kartoffelmel og vaniljekorn, og læg også den tomme vanilje-bælg i fadet. Bag rabarberne i en 175° varm ovn i 20 minutter. Lad rabarberne afkøle helt.
2. Fjern vaniljebælgen, og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
3. Mascarponecreme: Pisk fløden til skum, og vend flødeskummet sammen med mascarpone, vaniljekorn, fint-revet citronskal og flormelis.
4. Nøddekrymmel: Varm sirup og smør op på en pande. Tilsæt hakkede nødder og havregryn, og rist det i 5 minutter under konstant omrøring. Lad blandingen køle af.
5. Byg triflien op i små glas eller i en stor skål. Start med et lag rabarber, drys et lag krymmel på, og fordel så et lag vanilje-creme over. Gentag med at lægge lag i denne rækkefølge, og servér.
Til forret og hovedret til den perfekte gæstemiddag anbefaler vi
FORRET: Forårsrisotto med grønne asparges - Få opskriften her
Læs mere om: