Lav bagte blommer med Amarettocreme som en skøn dessert til gæsterne. Sæt gerne blommerne i ovnen, ca. en halv time før de skal serveres. Så er de stadig lune, når du anretter dem.
4 personer
INGREDIENSER
500 g blommer
½ dl Amarettolikør (mandellikør)
10 makroner
25 g smør
CREME
1½ dl piskefløde
250 g mascarpone
2 spsk. flormelis
4 spsk. Amarettolikør
Bagte blommer med Amarettocreme
Frugtdesserter smykker middagsbordet og smager udsøgt.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200°. Skyl blommerne, skær dem i halve, og fjern stenene. Læg blommerne med skærefladen opad i et smurt ovnfast fad. Dryp likør over.
Knus makronerne over, og læg små smørklatter på blommerne. Bag dem i 10-15 minutter øverst i ovnen.
Creme: Pisk fløden stiv. Rør mascarpone med flormelis og likør. Vend det forsigtigt sammen med flødeskummet.
Servér retten lun med den kolde creme.
Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af bruschetta, andebryst og bagte blommer. Til forret og hovedret anbefaler vi: