Lav selv de lækre fyldte pandekager! Lav madpandekager med spinat, og fyld dem med smagfuld kødsauce. Her får du opskriften på fyldte spinatpandekager
6 stk
DET SKAL DU BRUGE:
200 g spinat fra frost
3 æg
Ca. 4 dl mælk
130 g hvedemel
Salt og peber
Smør
3 dl færdig bechamelsauce
Olivenolie
Smør
Evt. parmesan
KØDSAUCE
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
1½ spsk. herbes de provence
500 g hakket oksekød 7-12 %
1 ds. hakkede tomater, 400 g
70 g tomatpuré
Salt og peber
400 g frisk pasta
Parmesan
Evt. friske krydderurter
Opskrift - sådan laver du fyldte spinatpandekager
Lad spinaten tø op og pres den fri for væde. Hak spinaten fint. Pisk æggene med mælk og mel. Tilsæt spinat, salt og peber og lad dejen hvile i 30 min. på køkkenbordet.
Steg 8 store pandekager i smør på pande. Lad dem køle af på en tallerken.
Varm ovnen op til 180°.
KØDSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg fint. Smelt smørret i en gryde og tilsæt olie og krydderier. Steg løg og hvidløg i gryden, uden at de tager farve. Tilsæt kødet og findel det i gryden under stegning, så det ikke klumper sammen. Tilsæt tomater og puré og lad det simre i 15 min. og gerne længere. Smag til med salt og peber.
Smør pandekagerne med bechamelsauce og læg en stribe kødsovs på hver pandekage. Rul pandekagerne sammen om kødsovsen, læg dem i et smurt fad og dæk det med folie. Bag pandekagerne i ovnen i ca. 20 min. Servér straks og drys evt. med revet parmesan.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.