Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Krydret lammekølle med bagte grøntsager
17. februar 2022
Af:
Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Fredag aften skal der ekstra lækkert kød på bordet. Her får du opskriften på krydret lammekølle med bagte grøntsager
1 t og 0 min
4 personer
DET SKAL DU BRUGE TIL LAMMEKØLLE
1 lammekølle, ca. 1.500 g
1 spsk. kanel
2 spsk. spidskommen
1 spsk. koriander
½ tsk. tørrede chiliflager
salt
2 spsk. olivenolie
BAGTE GRØNTSAGER
1 stort løg
5 fed hvidløg
8 gulerødder
2 persillerødder
700 g små kartofler
500 g jordskokker
2 porrer
4 dl hvidvin
2 tsk. tomatpuré
5 dl grøntsagsbouillon
Lammekølle med bagte grøntsager
Lammekølle
: Tænd ovnen på 190°.
Bland kanel, spidskommen, koriander, chiliflager og salt i en skål.
Læg lammekøllen i et ovnfast fad. Fordel krydderblandingen på lammekøllen, dryp med olie, og steg lammekøllen i ovnen i 30 minutter.
Bagte grøntsager:
Pil og skær løg og hvidløg i tynde både.
Skræl og halvér gulerødder og persillerødder på langs, og skær dem i store stykker.
Skrub kartoflerne, og halvér dem. Skræl jordskokkerne, og halvér dem. Rens porrerne, og skær dem i store stykker.
Fordel alle grøntsager, på nær porrerne, i et stort ovnfast fad.
Rør hvidvin, tomatpuré og bouillon sammen i en skål, og hæld det over grøntsagerne.
Tag lammekøllen ud af ovnen, og placér den oven på grøntsagerne.
Steg grøntsager og lammekølle i ovnen i yderligere 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
Lad porrerne stege med i fadet de sidste 10 minutter.
Skær lammekøllen i skiver, og servér sammen med de bagte grøntsager.
TIP:
Brug stegeskyen fra lammekøllen som sauce.
Se også
Aftensmad
Lammekoteletter med tomatsauce og krydrede ris
Læs mere om:
lammekølle
|
grøntsager
|
Opskrifter med lam
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også