De små sprøde og lækre tærter er super nemme at lave og kan også bages med æbler eller pærer i tynde skiver
TÆRTE
4 stk. appelsintærter
1 rulle butterdej (f.eks. Wewalka)
2-3 spsk. fast abrikosmarmelade
ca. 50 g ren rå marcipan, revet
2 appelsiner i meget tynde skiver
æg til pensling
SIRUP
saft af 2 appelsiner
saft af ½ citron
125 g lyst rørsukker
1 kanelstang
½ l god vaniljeis
PYNT
hakkede usaltede pistacienødder
Sprøde appelsintærter med is og sirup
Vi har forenklet den her opskrift ved at bruge færdigkøbt butterdej.
Sådan gør du:
Rul butterdejen ud (du skal kun bruge halvdelen, eller bag af den hele, når du er i gang), og skær 4 aflange stykker ud. Skær et fint rids 1 cm inde hele vejen rundt.
Smør et tyndt lag abrikosmarmelade på inden for kanten.
Drys med marcipan.
Pil appelsinerne, og skær de hvide hinder af. Skær i meget tynde skiver, og læg 2-3 på hver tærte.
Pensl kanterne med æg.
Bag dem helt gyldne på nederste rille i en 225° varm ovn i ca. 15 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Sirup og pynt: Kog saft, sukker og kanelstang til en tyk sirup ved svag varme. Køl den af.
Anret de små tærter med blød vaniljeis; hæld lidt sirup over, og drys med hakkede nødder.
Lav den her dessert med æbler, ferskner eller pærer, og find ud af, hvilken du bedst kan lide.