Sprøde pinjekerner, aromatisk salvie og græskarrets sødme er en himmelsk kombination. Her får du opskriften på græskar-risotto med salvie og pinjekerner
4 personer
Tid i alt 35 min
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
2 fed hvidløg
smør til stegning
salt og friskkværnet peber
4 dl risottoris
2 dl hvidvin
7½ dl hønse- eller grøntsagsbouillon
50 g parmesan
GRÆSKARPURÉ
½ hokkaidogræskar
2 spsk. smør
TIL SERVERING
30 g pinjekerner
1 spsk. smør til stegning
1 håndfuld frisk salvie
salt
friskrevet parmesan
Opskrift - Sådan laver du græskar-risotto med salvie og pinjekerner
GRÆSKARPURÉ: Skær skrællen af græskarret, fjern kernerne, og skær græskarkødet i små tern. Kog dem i vand i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra. Blend græskartern og smør til en helt glat puré med en stavblender.
Pil og hak løget fint. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Krydr med salt og peber, og vend rundt.
Skyl risene i en sigte, og bland dem med løgene i gryden. Hæld hvidvin over, og kog, indtil væden er fordampet. Tilsæt varm bouillon, lidt ad gangen, så risene hele tiden kun er akkurat dækkede. Lad dem simre, til de er møre og har en lille, lidt hårdere kerne.
Tilsæt græskarpuré og friskrevet parmesan, og rør rundt. Lad risottoen simre, til den får en cremet konsistens.
SERVERING: Rist pinjekernerne let på en tør pande, og stil dem til side. Smelt smør på panden, og rist salviebladene, til de bliver sprøde. Drys en smule salt og friskrevet parmesan over. Pynt risottoen med pinjekerner og salvie, og servér straks.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.