Fiskefilet på ristet rugbrød med blomkåls-gulerods-salat
Mad

Fiskefilet på ristet rugbrød med blomkåls-gulerods-salat

21. februar 2022
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Paneringen bliver ekstra knasende, hvis du bruger den japanske pankorasp. Her får du opskriften på fiskefilet på ristet rugbrød med blomkåls-gulerods-salat
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 8 fiskefileter (f.eks. rødspætte eller torsk)
  • 1 dl rasp, gerne pankorasp
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g smør + 2 spsk. rapsolie til stegning

BLOMKÅLS-GULERODS-SALAT

  • ½ blomkål
  • 3-4 gulerødder
  • ½ bundt frisk koriander

DRESSING

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 2 spsk. sød sennep
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 8 skiver groft rugbrød

1. BLOMKÅL-GULERODS-SALAT: Del blomkålen i buketter, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver på skrå. Pluk korianderblade.

2. DRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend dressingen sammen med grøntsager og koriander.

3. Vend fiskefileterne i rasp, og krydr med salt og peber. Steg dem i smør og olie på en pande i ca. 2 minutter på hver side, til de er fint gyldne.

4. SERVERING: Rist rugbrødet, til det er sprødt. Anret fiskefileterne på rugbrødet, og top med blomkåls-gulerods-salat.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pizza med artiskokker, serranoskinke og peberfrugt - få opskriften her

Tirsdag: Ribbensteg med frisk kålsalat med tranebær og kartofler - få opskriften her

Læs også