1. Sæt kikærterne i blød i en skål rigeligt koldt vand, og lad dem stå i mindst 20 timer (natten over).
2. Tænd ovnen på 175°. Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem grundigt. Pil og pres hvidløg. Pil og hak løget. Skræl og riv gulerødderne fint. Skyl og tør persille. Kom det i en foodprocessor sammen med kikærter, tahin, citronsaft, spidskommen, salt og bagepulver. Kør maskinen, så massen samler sig til en dej. Den må gerne være en smule grov. Fugt hænderne med olivenolie, og form små flade falafler mellem håndfladerne. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20-30 minutter, til de er sprøde og gyldne. Du kan også vælge at friturestege falaflerne eller stege dem i olie på en pande.
3. HVIDLØGSDRESSING: Pil og pres hvidløg. Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag den til med salt og peber.
4. SERVERING: Skyl og snit rødkål og palmekål meget fint. Lun fladbrødene, og servér dem sammen med varme falafler, kål og hvidløgsdressing.
TIP: Udskift gulerødder med f.eks. kartofler, pastinak eller rødbede.