De små chokoladekager indeholder ikke hvedemel – kun mandelmel, der giver en god struktur og smag.
4 personer
INGREDIENSER
100 g mandler
100 g sukker
1 tsk. kardemomme
2 tsk. kanel
100 g smør
100 g mørk chokolade 70 %
3 æg
4 små ovnfaste forme, ca. 10 cm i diameter
smør og sukker til formene
TIL SERVERING
flødeskum
kakaopulver
Opskrift - sådan laver du Krydret chokoladekage med mandelmel
Hak mandlerne fint i en minihakker, og rør dem sammen med sukker, kardemomme og kanel. Smelt smør og chokolade i en varmefast skål over vandbad.
Vend chokolademassen sammen med mandelblandingen.
Rør æg i, 1 ad gangen. Smør formene, og drys med sukker.
Fordel dejen i formene. Bag kagerne i en 175° varm ovn i 25-35 minutter.
Tjek kagerne med en skarp kniv: De skal være let fugtige. Afkøl kagerne helt. Servér med flødeskum og et drys kakao.
Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag med skønne ovnretter, bestående af bagt aubergine, hvid fisk og krydret chokoladekage. Få opskrifterne på forret og hovedret her