https://imgix.femina.dk/media/d92968f48b2747019e2a273f2d7d5bfe.jpg
Mad

Bagt torsk på braiseret fennikel og hollandaise

21. marts 2022
Af: Tilde Maarbjerg
Foto: Sif Meincke
Thilde Maarbjerg har forvandlet sin passion for vin til sin profession. I dag er hun blandt Danmarks dygtigste vintjenere. Her får du en skøn opskrift med bagt torsk og forslag til perfekt vin til
4 personer

INGREDIENSER

  • 4 stk. 200g. torskefilet med skind
  • 2 fennikel
  • 1 bdt. kørvel
  • 200g. smør
  • 10 æggeblommer
  • 100g hasselnødder
  • ½ citron

TILBEHØR

  • Evt. nye kartofler vendt i smør, dild og kørvel

Thilde anbefaler at servere Dog Point Chardonnay, Marlborough, New Zealand til Bagt torsk på braiseret fennikel og hollandaise med hasselnødder og kørvel.

Fremgangsmåde:
Torsken saltes let og stilles på køl i cirka to timer

Fennikel skæres i to halve på langs, tag en bred gryde med låg der kan gå i ovnen, kom oliven olie i gryden, og tænd på lav blus. Kom fennikel i gryden med skærefladen ned af, lad det stå og stege stille og roligt i ca. 10 - 12 min. under låg gerne med lidt salt, peber og hvidløg.

Æggeblommerne legeres med salt og citron saft, over svag varm til de er helt stive, monter med klaret smør stille og roligt,
smag til med salt, peber og citronsaft, rist hasselnødderne på panden ved mellem varme til de er helt gyldne, hak dem groft og kom dem i saucen, hak kørvel groft og kom også det i saucen, smag til igen.

Torsken bages ved 100 grader i 12-14 min. Den skal være glasklar i kernen. Træk skindet af og server som på billedet.

Læs mere om:

Læs også