Bland mel, salt, bagepulver og vaniljekorn sammen, og rør mælken i, til du har en klistret masse. Smelt chokoladen - se TIP side 133. Kom den smeltede chokolade i dejen, og rør godt. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør godt; krydr med sukker. Lad dejen til dine vafler hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Rør dejen igennem, og vend smørret i, dejen skal være let tyktflydende.
Brug et varmt vaffeljern smurt med smør til at bage dine vafler.
Varm siruppen i en sauterepande, til den er 110°. Kom fløden i en lille kasserolle, og bring den i kog. Rør den varme fløde i siruppen, og lad det småkoge. Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad. Kom den smeltede chokolade over i en stor skål. Hæld ¹⁄3 af den varme væde over, og rør godt med en fast dejskraber og i små energiske cirkler fra midten og ud, så du får en fin, skinnende og elastisk masse. Gentag dette, til du ikke har mere væde.
Stil til side, mens du bager dine vafler. Servér straks de lune vafler med chokolade-karamel-sauce.