Luksusfredag! Grøntsagerne passer også perfekt til stegt kylling eller en svinekotelet.
TIP: Brug de rødder, der er: Gulerod, pastinak, persillerod, jordskok, selleri og rødbede er alle gode i denne ret.
Mørbrad er et ord for en særlig kødudskæring. Det er en muskel, der sidder på indersiden af rygsøjlen ved alle pattedyr. Det er selvfølgelig dyret, den er skåret fra, der definere om det er f.eks. en oksemørbrad eller en svinemørbrad. Det er det stykke kød, der på engelsk hedder "tenderloin". Oksemørbraden er en god, mør og mager udskæring, som bliver set som et af de lækreste dele af kvæget.
En mørbrad skal pudses, som det hedder. Det gør du ved at fjerne sener, fedt og hinder. Brug en skarp kniv, det gør arbejdet væsentligt lettere. Sølvsenen er særligt vigtig at få fjernet. Den sidder i den tykke ende af kødstykket. Brug en spids kniv, stik den ind imellem senen og kødet, og tag så med den anden hånd og træk i senen.
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.