1. Brombærkompot: Bland bær og syltesukker i en gryde. Lad det gerne stå i ½-1 time. Kog det langsomt op, og lad det småkoge i 4-5 minutter. Fjern det skum, der dannes. Rør rom og lakrids i, og smag til. Vær opmærksom på, at smagen forstærkes lidt, når kompotten bliver kold. Hæld den på små rene og skoldede glas. Luk dem med det samme. Opbevar på køl.
2. Mandelpandekager: Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver, og pisk mælken i. Pisk æggene i. Smelt smørret, og rør det i, når det er kølet let af. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i dejen. Kom lidt smør på en pande, og steg mange små pandekager af dejen. Hold dem lune under alufolie. Servér pandekagerne med brombærkompot og vaniljeis.
Opskriften er den del af en komplet sensommermenu. Til forret og hovedret anbefaler vi
Stegte svampe på urtebrød – få opskriften her
Kalvemørbrad med spæde rodfrugter og svampeflødesauce – få opskriften her
Læs mere om: