ærtesuppe
Mad

Ærtesuppe med bobler

28. marts 2022
Af: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
En smuk grøn suppe fyldt m ed bobler. I stedet for cava kan du hælde champagne eller cremant over suppen – bare der er bobler i. Her får du opskriften på ærtesuppe med bobler
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 skalotteløg
  • 15 g smør til stegning
  • 5 dl hønsebouillon
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 300 g ærter, gerne fra frost
  • 3 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • citronsaft
  • cava

Pil og hak løget, og steg det i smør på en pande. Tilsæt bouillon og skyllet persille, og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt herefter ærterne og halvdelen af fløden, og lad det simre i yderligere 5 minutter. Blend suppen direkte i gryden med en stavblender, til den er glat, og smag til med salt, peber og citronsaft. Pisk den resterende fløde til skum med en elpisker. Anret suppen i små skåle, top med flødeskum, og servér straks. Hæld lidt cava over hver portion ved bordet.

Læs også