1. Tænd ovnen på 200°. Pil løg og rødløg, og skær dem i tynde både. Skær eller klip pancettaen i små tern. Opvarm en pande med lidt olie, og steg løg, rødløg og pancetta ved middel varme i ca. 3 minutter. Skyl og hak purløg og persille. Vend spaghetti, den stegte løgblanding, krydderurter, ostesauce og æg godt sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Smør et ovnfast fad med olie (eller brug fra start en pande, som kan tåle at komme i ovnen). Hæld blandingen i fadet, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Sæt fadet med spaghettiomelet i ovnen i 15 minutter, til overfladen er gylden.
2. Tomatsalat med oliven: Skær tomaterne i halve. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Vend tomater, rødløg og oliven sammen. Pisk olivenolie, eddike, sukker, salt og peber sammen, og dryp det over tomatsalaten. Lad omeletten køle ganske let af, og servér spaghettiomelet med tomatsalaten med oliven.
TIP
Alle slags pasta-rester kan bruges til denne ret.
SPAGHETTIOMELET MED TOMATSALAT OG OLIVEN ER EN DEL AF EN MADPLAN. SE UGENS ANDRE OPSKRIFTER