Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Jordbærguf
16. juni 2011
Af:
Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Jordbærdesserten er super hurtig at tilberede, og så smager den intet mindre end himmelsk. Få opskriften på en frisk omgang jordbærguf her
6 personer
Det skal du bruge
1 vaniljestang
750 g jordbær
50 g sukker
½ l piskefløde
1½ dl cremefraiche 38 %
50 g marengs, smuldret
Sådan laver du jordbærguf
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og gem dem til cremen.
Kom halvdelen af jordbærrene i en lille gryde med sukker og vaniljebælg, og varm dem over svag varme, til saften begynder at flyde fra bærrene.
Tag dem fra varmen, og lad dem køle helt af. Fjern vaniljebælgen; blend bærrene til puré, og purér massen gennem en si.
Skær resten af jordbærrene i kvarter, og tag lidt fra til pynt.
Pisk fløden til skum med vaniljekornene, og vend den med cremefraichen.
Vend jordbærpureen i sammen med marengsene.
Anret i portionsglas, og pynt med jordbær og knust marengs.
Inspiration til andre desserter
Se også
Mad
10 desserter med jordbær
Se også
Mad
Hindbærsnitter
Se også
Mad
Chokoladekage med nødder og mandler
Læs mere om:
jordbær
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også