De små sorte perler har fået navnet efter den fine, dyre belugakaviar. Marinér dem lune, og spis dem som tilbehør til et lækkert stykke kød, f.eks. honningstegt andebryst. De har en rigtig fin og næsten sprød konsistens
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
1½ sorte beluga- eller små Puy-linser
1 finthakket løg
1 fed hvidløg, hakket
1 gulerod i små terninger
1 lille kvist timian
1½ spsk. olivenolie
3 dl vand + salt
DRESSING
1 stor tsk. dijonsennep
1 spsk. solbæreddike
2-3 spsk. olivenolie
ENDVIDERE
2 andebryster
salt og kværnet peber
et par stilke timian, hakket
1 spsk. flydende honning
1 bdt. nye gulerødder
4 runde rødbeder
revet skal og saft af 1
økocitron
Sådan laver du belugalinser
Skyl linserne godt. Svits løg, hvidløg, gulerod og timian i olien i et par minutter. Tilsæt linser og vand, og kog dem møre, ca. 20 minutter (urterne bliver sorte, men de giver en god smag). Hæld evt. overskydende vand fra. Pisk dressingen sammen; smag den til, og vend de varme/lune linser i.
Rids skindet på kødet, og gnid med salt, peber og timian. Steg på skindsiden i ca. 5 minutter. Vend, og brun den anden side. Vend kødet, og dryp honning over skindsiden. Sæt brysterne i en 190° varm ovn i ca. 10 minutter.
Kog imens gulerødder og rødbeder møre hver for sig. Gnid skallen af rødbederne, og skær dem i skiver (kolde eller varme). Skær kødet i tykke skiver, og servér med linsesalaten, rødbeder og gulerødder dryppet med citronsaft og olie, og drys af revet citronskal og hakket timian.