Fremgangsmåde
Ælt marcipanen med flormelis, kakao, kaffe og Kahlúa.
Rul kaffemarcipanen ud til to aflange pølser og skær dem i mindre brød.
Smelt chokoladen (se boksen nedenfor) og dyp brødene heri.
Sæt dem på bagepapir og pynt med chokoladekaffebønner.
TIP!
Læg den hjemmelavede konfekt i små æsker med silkepapir,
og brug dem som værtinde- eller mandelgaver.
Læs også:
6 spiselige værtindegaverJuleguf i den sunde ende
Dyp i smeltet chokolade
Hvis du ikke vil risikere, at overtrækschokoladen bliver grå og mat, skal den tempereres:
Skrab chokoladen i fine flager med en skarp køkkenkniv. Kom totredjedele i en varmebestandig skål eller gryde og sæt den over vandbad. Opvarm chokoladen til maks. 50 grader for mørk og 40 grader for hvid, da den ellers let bliver grynet.
Tag gryden af varmen, tilsæt den sidste tredjedel chokolade og rør, til den er smeltet. Lad chokoladen køle ned til 31 grader og varm den evt. op med en hårtørrer, hvis den bliver for kold. 31-33 grader er perfekt temperatur for dyppechokolade.
Køl evt. den dyppede konfekt ned udendørs gerne under et halvtag - og ikke i køleskabet.
Læs mere om: