Tid: 30 minutter. Hævetid i alt: 1 time og 20 minutter. Bagetid: 20 minutter
1. Tænd ovnen på 200°. Smuldr gæren i en stor skål. Lun mælken, hæld den over gæren, og rør gæren ud. Smelt smørret, og rør det i gærblandingen sammen med æg, kardemomme, kanel og sukker. Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time, til den har fordoblet sin størrelse.
2. Ælt dejen på et meldrysset bord, del den i 2 portioner, og rul hver portion ud til en aflang firkant på 10 x 30 cm.
3. FYLD: Hak chokolade og nødder, og rør det sammen med smør og sukker. Fordel fyldet på de to dejstykker. Rul dem sammen, og skær dem i ca. 3 cm tykke snegle, så der bliver ca. 12 stk. Beklæd springformen med bagepapir, og læg sneglene i. Lad dem efterhæve i ca. 20 minutter. Pensl med mælk, og bag kagen i 15-20 minutter, til den er gylden.
4. Hak pistacienødderne, og drys dem over kagen lige inden servering.
TIP: Den karamelliserede hvide chokolade er hverken mørk, mælk eller hvid, men blond. Den indeholder ca. 37 % chokolade og har en karamelagtig smag med et strejf af salt. Køb f.eks. den fra Valrhona eller Summerbird.