Friske grønne asparges er supergode i en salat. Skær dem tyndt, og brug dem f.eks. oven på en tallerken carpaccio af okse-, lakse- eller tuncarpaccio). Bag sprøde parmesanchips til, eller høvl den friske ost over til sidst
2 personer
Parmesan
3 spsk. groft revet parmesan
Aspargessalat
2 spsk. usaltede pistacienødder
2 tsk. olie
kværnet peber
et nip chili
lidt finthakket citronskal
1 pakke okse carpaccio (90 g)
6 friske grønne asparges i tynde, skrå skiver
evt. 3 radiser i tynde skiver
lidt sprøde små salatblade
citronolie (køb færdig, eller lav den selv)
½ bdt. dild, purløg eller
frisk kørvel
Sådan laver du carpaccio med aspargessalat
Chips
Lav små bunker på ca. 7 cm i diameter af revet ost på en plade med bagepapir.
Bag dem gyldne øverst i en 220° varm ovn i ca. 6 minutter.
Lad dem køle helt af.
Aspargessalat
Rist pistacienødderne lysebrune i olie med chili og peber.
Lad dem køle af, og hak dem groft.
Bland med finthakket citronskal.
Bred din carpaccio ud i et tyndt lag på 2 store tallerkener.
Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær dem i tynde skiver på skrå.
Gør det samme med radiserne, hvis du vil have det i.
Bland lidt sprød salat med asparges og krydderurter, og top det op på midten af carpaccio kødet.
Drys nødderne omkring, og dryp det hele med citronolie.
Kværn peber, og drys med flagesalt.
Servér chipsene til, eller drys dem over, brækket i mindre stykker.