kyllingelår
Mad

Citrusmarinerede kyllingelår med bagte gulerødder

3. juni 2022
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Hvis du har tid, så lad kyllingelårene trække i citrusmarinaden natten over - så får du det møreste kød. Her får du opskriften på citrusmarinerede kyllingelår med bagte gulerødder
45 min4 personer

Ingredienser til kyllingelår

  • 700 g kyllingelår
  • 3 fed hvidløg
  • skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
  • skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. tahin (sesampasta)
  • salt og friskkværnet peber

Ingredienser til bagte gulerødder

  • 1 kg gulerødder
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 2 tsk. birkesfrø
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. nigellafrø

Til servering

  • 50 g rucola
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 håndfuld mynteblade
  • godt brød

Sådan laver du citrusmarinerede kyllingelår med bagte gulerødder

Kyllingelår

  1. Tænd ovnen på 175° (varmluft).

  2. Dup kyllingelårene tørre.

  3. Pil og riv hvidløg. Riv skallen af appelsin og citron, og pres saften af begge frugter. Bland hvidløg, skal og saft i en skål, og rør det sammen med olivenolie, tahin, salt og peber.

  4. Vend kyllingelårene i marinaden, og lad dem trække i mindst 30 minutter på kølgerne længere.

Bagte gulerødder

  1. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i halve eller kvarter, så de har samme tykkelse. Fordel gulerødderne i et ovnfast fad.

  2. Rør honning, olie, balsamico, birkesfrø, salt, peber og nigellafrø sammen. Hæld det over gulerødderne, og vend rundt.

  3. Sæt gulerødderne i ovnen i 45 minutter, til de er flot gyldne.

Kyllingelår, fortsat

  1. Fordel kyllingelårene i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gennemstegte og flot gyldne.

  2. Anret kyllingelårene på et fad med rucola, og drys med rosiner og mynte.

  3. Servér med bagte gulerødder og brød.

Få madplan til hele ugen her.

Læs også