vandbakkelser
Mad

Vandbakkelser med flødeskum og lemoncurd

13. juni 2022
Af: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Vandbakkelser er total old school - men det holder hele vejen og smager skønt. Her får du opskriften på vandbakkelser med flødeskum og lemoncurd
20 min6 personer
Tid i alt 45 min

Ingredienser til vandbakkelser

  • 100 g smør
  • 120 ml vand
  • 20 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 120 g hvedemel
  • 4 æg

Fyld til vandbakkelser

  • 3 dl piskefløde
  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 dl lemoncurd
  • 2 spsk. flormelis til pynt

Opskrift på vandbakkelser med flødeskum og lemoncurd

Sådan laver du vandbakkelser:

  1. Kog smør, vand, sukker og salt op i en tykbundet gryde, og rør melet i. Rør rundt i blandingen, til melet er helt jævnt fordelt.

  2. Varm dejen igennem i gryden i 3-4 minutter, mens du rører rundt.

  3. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i gryden i 5 minutter.

  4. Rør æggene i dejen, 1 ad gangen. Sørg for, at ægget er helt absorberet i dejen, før du rører det næste i.

  5. Tænd ovnen på 210°.

  6. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt dejtoppe med en diameter lidt større end en 5-krone ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

  7. Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 20 minutter. Undgå at åbne ovnlågen, mens vandbakkelserne bager, da de ellers risikerer at falde sammen.

Sådan laver du fyld til vandbakkelserne:

  1. Pisk fløden til flødeskum, og rør vaniljekorn og lemoncurd i.

  2. Flæk de afkølede vandbakkelser, og fyld dem med flødeskummet.

  3. Sigt flormelis over lige inden servering.

TIP: Du kan købe lemoncurd i velassorterede supermarkeder og i specialbutikker.

Prøv også: Vandbakkelser med chokolade-kaffe-creme

Læs også