Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Grøn linse-hummus
9. august 2022
Af:
Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Hummus kan laves af mere end bare kikærter. Denne hummus-opskrift er lavet på grønne linser som er fyldt med protein og har en lækker konsistens.
Ingredienser til grøn linse-hummus
1½ dl grønne linser
½ l vand
2 tsk. salt
evt. 1 stilk løvstikke og 1 stilk persille
1 fed hvidløg
2-3 tsk. friskrevet ingefær
1 bdt. eller 1 potte frisk koriander
50 g smuttede mandler
ca. ¾ dl god olivenolie
salt og peber
Tilbehør
store, skrå skiver flutes ristet med lidt olie
små tomater og tynde skiver parmaskinke
Sådan laver du grøn linse-hummus:
Skyl linserne godt. Kog dem møre i vand med salt og et par krydderkviste i ca. 40 minutter. De må godt have lidt konsistens og ikke koge for møre.
Lad dem dryppe af, og køl dem evt. af.
Kom hvidløg, skrællet ingefær og koriander i en blender/hurtighakker, og kør det helt findelt.
Kom linserne i sammen med lidt af olien, og kør, til det er sammenhængende.
Kom mandlerne i; tilsæt olie, lidt ad gangen, og kør, til konsistensen er tilpas og gerne lidt grov.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Hummussen kan holde sig et par dage i køleskab.
Læs mere om:
hummus
|
linser
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også