NØDDEBUND:
Rist hasselnødderne gyldne i en 200° varm ovn i 5-10 minutter.
Gnub skallerne af nødderne i et rent viskestykke.
Lad nødderne afkøle let, tag nogle stykker fra til pynt, og hak resten groft.
Smelt sukkeret til gylden karamel i en tykbundet gryde, og rør hurtigt de hakkede hasselnødder i.
Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af.
Blend 50 g af nøddemassen til fint pulver i en minihakker, og hak resten groft.
Smelt smør, og bland det med det blendede hasselnøddepulver, de hakkede hasselnødder og salt.
Placér en firkantet kagering på et skærebræt beklædt med bagepapir, og fordel massen jævnt heri. Tryk massen godt sammen med fingrene.
Sæt hasselnøddebunden i køleskabet.
PRØV OGSÅ: Hindbærflødekager med nøddebund
MÆLKECHOKOLADEGANACHE:
Hak chokoladen fint, og læg den i en skål.
Bring forsigtigt fløde og glukosesirup i kog, og hæld det over chokoladen.
Rør kraftigt i midten af skålen, til massen samler sig og får en blank overflade. Smag til med salt.
Fordel ganachen oven på hasselnøddebunden, og sæt kagen i køleskabet i mindst 4 timer eller natten over.
PYNT:
Skær kagen ud i små, aflange barer.
Hak og smelt chokolade i en skål over vandbad, og hæld den i en sprøjtepose med et meget lille hul.
Sprøjt chokolade ud over chokoladebarerne i tynde striber, og pynt med halverede hasselnødder og hakkede hasselnødder.
Opbevar chokoladebarerne på køl indtil servering.
Hvis du er vild med chokolade, så prøv også opskriften på lækre chokoladetrøfler