nudler med lynstegt oksekød
Mad

Glasnudelsalat med lynstegt oksekød

9. februar 2023
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Lynstegt oksekød med nudler og grøntsager er skøn hverdagsmad, når det skal være nemt, friskt og lækkert!
2 personer

Nudelsalat med oksekød

  • 100 g glasnudler
  • 300 g oksekød i tynde skiver (gerne af filet eller mørbrad)
  • olie til stegning
  • salt
  • 50 g babyspinat
  • 3-4 gulerødder i julienne
  • 1 bundt forårsløg i tynde skiver

Dressing

  • 30 g peanuts
  • ½ dl soja
  • ¼ dl limesaft
  • 2 spsk. flydende honning
  • 1-2 tsk. finthakket chili
  1. Kom nudlerne i en skål, og hæld kogende vand over dem.

  2. Knus peanutsene i en morter, eller kør dem i en minihakker. Rør peanuts sammen med soja, limesaft, honning og hakket chili.

  3. Steg kødet i olie på en super varm pande. Krydr med salt.

  4. Hæld vandet fra nudlerne, og skyl dem kort i koldt vand.

  5. Vend nudler, grøntsager, kød og dressing sammen.

  6. Anret salaten toppet med hakkede peanuts og med limebåde til. Servér straks.

TIP: Salaten er også skøn med kylling eller svinekød

Læs også