De belgisk-inspirerede vafler er fyldt med marcipanoverraskelser, og de smager herligt i selskab med flødeostcreme og syrligt-søde kirsebær. Her får du opskriften på en skøn vaffellagkage med marcipan og kirsebær
30 min8 personer
Dej
1½ dl mælk
korn af 1 vaniljestang
25 g gær
3 æg
1 nip salt
350 g hvedemel
150 g smør + lidt til stegning
150 g rørsukker
200 g marcipan
1 vaffeljern, gerne til belgiske vafler
Flødeostcreme
2 dl piskefløde
200 g flødeost nature
1½ dl ahornsirup
Pynt
250 g kirsebærahornsirup
Vaffelkage med marcipan og kirsebær
Varm forsigtigt mælk og vaniljekorn op i en kasserolle, til det er lillefingervarmt. Hæld blandingen i en skål, og opløs gæren heri. Pisk æg og salt i. Rør mel i, så du får en glat dej. Lad dejen hæve i 30 minutter.
Smelt smørret, og rør det i dejen sammen med sukker, til dejen er glat og luftig. Skær marcipanen i små tern, og rør det i dejen.
Opvarm vaffeljernet, og bag vaflerne – der bliver 8-10 plader vafler. Lad dem køle af på en bagerist. De bliver sprøde, når de køler af.
Flødeostcreme: Pisk fløden til skum. Pisk flødeost og sirup sammen i en anden skål, og rør herefter flødeskummet i, til cremen er ensartet.
Pynt: Skyl kirsebærrene. Halvér halvdelen af dem, og fjern stenene. Læg en vaffel på et kagefad, fordel flødeostcreme ovenpå, og top med en håndfuld halverede kirsebær. Læg den næste vaffel ovenpå, og gentag processen, så du får en høj lagkage. Pynt til sidst med hele kirsebær, og dryp lidt ahornsirup over.
Servér straks, eller opbevar lagkagen på køl indtil servering.
Skal du snart holde fest? Find her opskrifter på 10 festkager til alle årets fester.