Lakseruller med røget laks og fyld af "grønne" ris med wasabismag smager forrygende. Hvis du er til suhsi, så vil du også kunne lide disse lakseruller. De er rigtig flotte til en forret eller appetizer. Sæt små tallerkener og små skåle med soja og pinde frem til hver, så I kan sidde og dyppe
20 stk
Lakseruller
1½ dl sushiris
vand
2 tsk. ris-vineddike eller lys vineddike
ca. 2 cm wasabi (japansk peberrod)
1 moden avocado i små terninger
1 lille bdt. hakket dild
150-200 g røget laks i regelmæssige, tykke skiver
Pynt
1 stor spsk. mayonnaise
wasabi efter smag
fine strimler forårsløg eller purløg
1 lille glas lakserogn
Dip
teriyaki-, soja- eller østerssauce
Sådan laver du lakseruller
Skyl risene i en si, til vandet ser klart ud.
Kom koldt vand over dem, og lad dem stå i 20 minutter.
Kog dem i en lille gryde med 2 dl nyt vand i 10 minutter.
Lad dem køle af, og rør eddike og lidt wasabi (rørt ud i lidt vand) i.
Skær avocadoen ud i små terninger, og dryp med citron.
Hak dilden.
Vend begge dele i risen.
Pak bambusmåtten ind i madfilm (letter rengøringen).
Lav 2 ruller
Bred halvdelen af lakseskiverne ud, så de lapper lidt over hinanden.
Kom ca. halvdelen af risen på i en stribe (prøv dig frem), og tryk det lidt i facon.
Brug måtten, og rul laksen omkring, så du hele tiden presser risene godt sammen.
Løft rullen over på et bræt, og lav den næste.
Dyp en skarp kniv i varmt vand, og skær rullen i skiver.
Opbevares koldt.
Pynt
Rør lidt majo med wasabi, og pynt rullerne så sent som muligt.