Mad
1. november 2011

Chokoladefondue

... med marcipan-kaffekugler, sprøde mandelkager, skumfiduser - og evt. frugt!
Af: Louise Dandanell ørsted
https://imgix.femina.dk/media/b3d4cb31aa8e4271b0b36a9e03df00ec.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

En fantastisk chokoladefondue med marcipan-kaffekugler, sprøde mandelkager, skumfiduser - og evt. frugt!

Chokoladefondue

IngredienserFremgangsmåde300 g chokolade
½ dl fløde evt. lidt mere
Marcipan-kaffekugler
(se opskrift nedenfor)
Sprøde mandelkager
(se opskrift nedenfor)
Evt. 100 g skumfiduser
Evt. 150 g blød, sød finsk lakrids

Varm op over svag varme og under omrøring.

Hæld den smeltede chokolade i små skåle
eller i en chokolade-smelter.

Dyp marcipan, kager og slik i chokoladen.

Marcipan-kaffekugler

IngredienserFremgangsmåde200 g marcipan
1 spsk neskaffe opløst i lidt vand
2 spsk kakao

Rul det til små kugler, der trilles i kakao.

Mandelkager

IngredienserFremgangsmåde100 g mandler
125 g blødt smør
75 g sukker
50 g farin
1 æg
150 g mel
1 spsk skal af øko citron
Mel til udrulning
Evt. æg til pensling

Hak mandlerne groft.

Pisk smør og de to slags sukker sammen.
Rør ægget i.

Tilsæt mel, mandler og citronskal og rør
dejen sammen.

Form dejen til 4 pølser, vend dem i mel
og pensl evt. med sammenpisket æg.

Sæt dem på bagepapir på en bageplade
og bag dem i ovnen i 20 min.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt.

Sænk temperaturen til 100 grader.

Mens kagerne stadig er lune, skæres de i skiver,
og lægges igen på bagepladen.

Bag kagerne færdig i ca. 30 min. og afkøl dem på en rist.

Sødt og syrligt

Prøv også at skære frisk
frugt i terninger eller mund-
rette bidder - og dyppe...
Det er himmerigsmundfulde.

Server f.eks. jordbær, ananas, vindruer, kiwi...

Her får du opskrifter til 4 forskellige slags fondue - inklusive lidt til den søde tand...

OliefondueOstefondueRødvinsfondueChokoladefondue

Find lækre kvalitetsprodukter til køkkenet i SØNDAGs webshop


>> køb den HER


>> køb den HER


>> køb den HER

Læs mere om:

Læs også