Mad
31. oktober 2011

Rødvinsfondue

Opskrifter til rigtig hyggemad med mørt oksekød kogt i rødvin, råstegte kartofler og timiandressing.
Af: Louise Dandanell ørsted
rødvinsfondue

Foto: Bjørn Jakobsen

Opskrifter til rigtig hyggemad med mørt oksekød kogt i rødvin, råstegte kartofler og timiandressing.

Ingredienser Råstegte kartofler Timiandressing 300 g mørt oksekød uden fedtkant
1 glas små løg
1 flaske rødvin
½ kraftig oksesuppe, evt. bouillon 600 g små kartofler
2 spsk olie
Salt, peber
Persille til pynt 25 g mayonnaise
125 g blød gedeost
2 spsk timian
½ tsk sukker

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 220 grader.

Vask og tør kartoflerne. Vend dem i olie, salt og peber og spred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 20 min.

TIP

Lav flere små fade i stedet for ét stort, så man ikke behøver række for meget ind over bordet, med fare for at vælte gryden.

Skyl og tør persillen og pynt kartoflerne med den ved servering.

Dup kødet tørt og skær det i passende stykker.

Hæld de små løg i en skål.

Rør dressingen af mayonnaise, gedeost og timian og smag til med sukker, salt og peber.

Hæld rødvin og suppe i en gryde og varm det op. Det skal være meget varmt, ellers blive kødet ikke kogt godt nok.

Dyp kødet i vinen og spis løg og det øvrige tilbehør til det rødvinskogte kød.


Her får du opskrifter til 4 forskellige slags fondue - inklusive lidt til den søde tand...

Oliefondue Ostefondue Rødvinsfondue Chokoladefondue

Find lækre kvalitetsprodukter til køkkenet i SØNDAGs webshop

Spækbræt i oliventræ
250 kr. fra Kasamia

>> køb den HER

Vin-termometer
249 kr. fra Bengt Ek Design

>> køb den HER

Knivsæt: kokkekniv + altmuligkniv
1.999 kr. fra Shun

>> køb den HER

Læs mere om:

Læs også