Moussaka laves normalt med lam, men her er brugt oksekød. Her er en lækker opskrift på græsk mad, nemlig Moussaka.
0 personer
DET SKAL DU BRUGE
1 aubergine
Olie til stegning
½ løg
1 fed hvidløg
300 g hakket oksekød
1 tsk tomatpuré
Salt og peber
Et lille nip kanel
Ca. 1 dl vand
Sauce
1 spsk smør
1 spsk mel
¼ l mælk
1 æg
Lidt revet muskatnød
50 g revet grana- eller parmesanost
Opskrift - Sådan laver du moussaka
Skær auberginen i skiver, pensl med olie og steg den på en pande.
Hak løg og hvidløg og steg det i lidt olie i en gryde. Tilsæt kødet, og når al væske er fordampet, røres tomatpuré, salt, peber, kanel og vand i. Lad det koge et par minutter.
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Bag op med mælk.
Tag gryden fra varmen og rør ægget i sammen med muskat, salt, peber og ost.
Læg et lag auberginer i et ovnfast fad og kom halvdelen af kødsaucen over. Gentag. Det sidste lag skal være aubergine. Hæld mælkesaucen over til sidst og bag moussakaen ved 200 grader i ca. 35 min.
Server evt. din moussaka med en grøn salat.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.