Pizza med kartofler smager skønt og mætter godt - og når først dejen er rørt sammen, tager det (næsten) ingen tid at lave den. Her får du en skøn opskrift på pizza med kartofler og mozzarella
2 personer
Tid i alt 1 t og 45 min
DET SKAL DU BRUGE
15 g gær
1½ dl lunken vand
½ tsk. honning
1 tsk. salt
Olivenolie
175 g pizzamel
40-50 g fuldkornshvedemel
200 g nye kartofler
1 fed hvidløg
Salt og peber
125 g frisk mozzarella
2-3 spsk. klippet purløg
50 g babyspinat
¼-½ agurk
4 radiser
1 dl grønne ærter (fra frost, optøet)
½ spsk. dijonsennep
½ spsk. hvidvinseddike
Opskrift - sådan laver du pizza med kartofler og mozzarella
1. Opløs gæren i vandet. Rør honning, salt og 1 spsk. olie i. Tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen smidig, dæk den til og lad den hæve et lunt sted, ca. 1 time. Slå dejen ned. Rul den tyndt ud til to mindre pizzaer eller én stor. Pensl dejen med et tyndt lag olie. 2. Varm ovnen op til 225° varmluft. 3. Skær kartoflerne i papirtynde skiver, evt. på et mandolinjern. Dup dem tørre. Vend kartoffelskiverne med olie, hakket hvidløg, og krydr med salt og peber. Fordel kartoflerne på dejen. Skær osten i skiver og fordel dem ovenpå. Bag pizzaen på en plade beklædt med bagepapir i 10-12 min. for de små el. 15-16 min. for en stor. Dryp lidt olie over den nybagte pizza og drys purløg på. 4. Skyl og slyng spinaten. Skær agurk og radiser i skiver og kom det hele i en skål sammen med ærterne. Rør sennep, eddike og ca. 2½ spsk. olie sammen til en dressing. Smag til med salt og vend den i salaten. PRØV OGSÅ: Fransk kartoffelpizza med røget mørbrad