SPIS BEDRE har en af de mest populære opskrifter på flæskesteg med garanti på sprøde svær. Find den her: Tips til flæskesteg
Det kan blive en svær skuffelse for gæsterne, hvis du serverer en blød og slatten svær til flæskestegen juleaften. Men der er en række gode råd, du kan forsøge at følge, så du får helt sprøde flæskesvær, skriver Idényt.
Idényt har også fået to kendte kokke til at give deres bedste tips til den sprøde svær videre.
Claus Meyer, kogebogsforfatter og iværksætter: Det er vigtigt at tjekke, at sværen på stegen er ridset dybt nok igennem. Den skal ridses smalt (en halv cm) og helt ned til kødet. Du skal sørge for at få godt med salt ned i ridserne og være opmærksom på, at sværen skal ligge vandret under hele stegningen. Det kan du sikre ved at placere stanniol eller kartoffelstykker under den lave side af stegen. Brug et stegetermometer til flæskestegen. Når den er nået op på 65 grader, er stegen færdig. Vil du have boblende svær, skal du have ovnens temperatur op på 225-250 grader.
James Price, kogebogsforfatter og tv-kok: Vær sikker på, at der er et godt fedtlag på flæskestegen fra slagteren, så sværen bliver sprød. Gå alle ridser igennem og vær sikker på, at de er skåret næsten ned til kødet. Gnid godt med salt i og vær ikke fedtet med det. Saltet trækker nemlig vandet ud af fedtet, og gør sværen lækker og sprød. Steg flæskestegen i en ovn ved 200 grader og giv sværen en ekstra omgang på grill, hvis den ikke er sprød nok.
Sprøde svær og perfekt mørt kød er noget af det, der gør en flæskestegssandwich til en absolut favorit. Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på flæskestegssandwich - måske den mest populære 'dagen derpå'-ret. Se opskriften her: Flæskestegssandwich.