Æble-saltimbocca
Mad

Æble-saltimbocca

4. september 2018
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Æbler er ikke kun til mellemmåltider og desserter. Den dejlige frugt, der er i sæson fra august til april, er også rigtig gode med kød. Her får du opskriften på æble-saltimbocca.
2 personer
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge

  • 150 g pasta, f.eks. båndpasta
  • 2 kyllingefileter a 125 g
  • 2 skiver lufttørret skinke
  • 4-6 salvieblade
  • Salt og peber
  • 25 g smør
  • 250 g æbler
  • 1 dl marsala
  • 1 dl bouillon
  • Persille
  • 10 g parmesan

Æble-saltimbocca

  1. Kog pastaen.
  2. Bank kyllingefileterne flade og læg en skive skinke og 2-3 salvieblade på hver. Krydr med salt og peber og brun kødet i 1 min. på hver side i smør.
  3. Skær æblerne i tern og steg dem sammen med kødet i nogle minutter.
  4. Hæld marsala og bouillon ved og lad det simre i 5 min., til væden er reduceret til det halve.
  5. Anret pastaen på tallerknerne og læg kyllingen og æbleternene ovenpå. Hæld saucen over og drys hakket persille og revet parmesan over.

Læs mere om:

Læs også