Åben sandwich med hummus, chorizo og bagte tomater
31. marts 2022(Opdateret 31.03.22)
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Opskriften på hummus giver en større portion, end du skal bruge – men hvem har nogensinde klaget over en god rest hummus? Her får du opskriften på en åben sandwich med hummus, chorizo og bagte tomater
30 min4 personer
Tid i alt 20 min
DET SKAL DU BRUGE
½ kg cherrytomater med stilk
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
150 g hel chorizopølse
1 dl blandede frø og kerner,
f.eks. solsikkekerner, chiafrø og græskarkerner
1 godt fuldkornsbrød,
gerne surdejsbrød
HUMMUS
2 dåser kikærter
½ dl tahin (sesampasta)
2 spsk. olivenolie
saft af 1 citron
2-3 fed hvidløg
3 tsk. stødt spidskommen
salt
1 dl vand
TILBEHØR
evt. grøn salat
Opskrift - Sådan laver du åben sandwich med hummus, chorizo og bagte tomater
Tænd ovnen på 175°. Skyl tomaterne uden at fjerne stilkene, og læg dem i et stort ovnfast fad. Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber. Bag tomaterne i ovnen i 15 minutter, og tag fadet ud.
Skær chorizopølsen i grove skiver, og drys dem over tomaterne. Sæt fadet i ovnen i yderligere 15 minutter, til chorizoskiverne er sprøde.
HUMMUS: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, presset hvidløg, spidskommen og salt i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt gradvist vand, indtil du opnår en cremet konsistens. Smag hummussen til.
Fordel kerner og frø på en bageplade beklædt med bagepair, og sæt dem i ovnen i 5 minutter, til de bliver gyldne. Hak dem derefter groft, evt. i en minihakker.
Skær brødet i skiver, og fordel det på en bagerist. Rist brødskiverne i ovnen i ca. 5 minutter, til de er gyldne.
Smør brødet med hummus, og fordel tomater, chorizo og ristede frø og kerner over. Servér straks, evt. sammen med en simpel grøn salat.