Når du ser et stjerneskud blive stillet på bordet begynder mundvandet straks at løbe. Stjerneskud er lækkert, men en stor del af retten er altså også anretningen. Sørg for, at der er god højde på din anretning. Anret rejer i en fin bunke oven på fisken, og sørg så for at dine asparges stritter opad, når de bliver lagt på.
Stenbiderrogn passer rigtig godt til stjerneskud, hvis retten skal være lidt ekstra.
Server retten med røget laks – evt. i stedet for rejer, hvis du synes det bliver lidt meget.
Bag dit eget brød – f.eks. grydebrød, eller lækkert speltbrød.
Er stjerneskud dansk?
Navnet 'stjerneskud' får os selvfølgelig til at se en spættet stjernehimmel for os, og det er da også en del af rettens oprindelseshistorie. Retten er opfundet af den kendte smørebrødsjomfru Ida Davidsen, der fandt på at servere højtbelagt smørrebrød med rødspættefilet for kosmonauten Jurij Aleksejevitj Gagarin da han var på besøg i København – retten blev kaldt stjerneskud i dagens anledning.
1980'erne har ringet, men de vil ikke have deres stjerneskud tilbage, for de kan slet ikke genkende det i den! SPIS BEDRE serverer den nemlig i en eksklusive mundering med grønne asparges og hele pibetøjet som Find opskriften her: Stjerneskud.