Af: Emma Martiny. Udgivet første gang 9. marts 2020
Foto: Winnie Methmann
Læg ugen ud med grønne spinatvafler smækfyldt med vitaminrig, ja, spinat — skøn hverdagsmad der kun tager 20 minutter at lave! Her får du opskriften på spinatvafler med røget laks.
4 personer
Tid i alt 20 min
SPINATVAFLER:
200 g frisk spinat
3 æg
2 dl hvedemel
1 dl mælk
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
Smør til stegning
LAKSE-AVOCADO-TOPPING:
150 g røget laks i skiver
2 modne avocadoer
250 g friske ærter i bælg
50 g feldsalat
1 bæger flødeost naturel
Frisk dild
Opskrift - sådan laver du sunde spinatvafler med røget laks
Tænd for vaffeljernet.
Skyl spinaten, og blend den med æg, mel, mælk, salt og bagepulver til en helt glat og grøn dej i en foodprocessor eller blender.
Pensl vaffeljernet med smør, og steg vafler af dejen.
LAKSE-AVOCADO-CREME
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver.
Bælg ærterne, og skyl feldsalaten.
Top vaflerne med flødeost, røget laks, ærter, feldsalat, avocadoskiver og dild.
Servér straks.
TIP: Spinatvafler smager også fremragende toppet med krydret kylling
Er du vild med spinatvafler? Så vil du måske også synes om disse opskrifter: