Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Agurkesuppe med rejer
9. august 2022
Af:
Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
En frisk agurkesuppe med rejer er perfekt som forret eller let aftensmad. Prøv den nemme opskrift her.
4 personer
Ingredienser til agurkesuppe
2 agurker
½ spsk salt
5 dl bouillon, evt. hønsebouillon
5 dl skyr
1 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
½ spsk hvidvinseddike
Salt, peber
200 g rejer
Dild, brøndkarse
Sådan laver du agurkesuppe med rejer
Skyl agurkerne, halver dem på langs og fjern kernerne med en ske.
Skær agurkerne i skiver, kom dem i en sigte og drys med salt. Lad dem trække i 15 min. over vasken.
Blend agurkerne med afkølet bouillon, skyr, hvidløg, 2 spsk olivenolie og hvidvinseddike.
Blend til en ensartet suppe og smag til med salt og peber.
Sæt suppen på køl indtil servering evt. sammen med 4 skåle.
Vend rejerne med 1 tsk olivenolie, hakket dild og peber.
Pisk den kolde suppe igennem inden servering og pynt med rejer og krydderurter.
Server evt. med knust, ristet rugbrød.
11 opskrifter på lækre forretter
Se
galleri
Se også
Mad
Nem og lækker ramen – ramensuppe med bøf og æg
Læs mere om:
Opskrifter på supper
|
rejer
|
agurk
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også