Sprød and med appelsinglaseret skind og en vidunderlige appelsinsauce til - så er julelykken gjort! Server gerne anden på klassisk julefacon med rådkål og brunede kartofler. Opskriften her er til seks personer og tager to timer.
1. Tænd ovnen på 200°.
2. Fjern indvolde fra anden og skær lidt af fedet fra indersiden. Læg det i en gryde til brug til sauce.
3. Rids skindet i store harlekintern og lav et snit ved hvert lår – så trænger varmen bedre ind. Skær det yderste vingeben af, og gnid hele fuglen ind i salt. Steg anden på en rist over en bradepande i 30 minutter. Skru ned til 175° og lad fuglen stege i 45 minutter. Hæld vand over hvert 15. minut.
4. Rør ingredienserne til appelsinglasering sammen og hæld den over fuglen, som så steger videre i 30 minutter, eller til den er færdig. Kommer der klar kødsaft ud, når du stikker med en skarp kniv, er den færdig.
5. Appelsinsauce: Kom sukkeret i en gryde –når det er helt smeltet og flot gyldent, hælder du appelsinsaft, portvin og rødvin på, og koger ind, til der er halvdelen tilbage. Tilsæt fond og lad saucen koge op.
6. Smelt andefedet på en tallerken over saucen og rør en melbolle med melet. Pisk den i saucen, så den jævner. Smag til med sukker, salt og peber. Kom evt. 2½ dl piskefløde i saucen, så bliver den mere rund og børnevenlig.
Få opskrifterne til julens store middag i galleriet herunder