Bánh Mì med oksekød og hvidløgspaté
Mad

Bánh Mì med oksekød og hvidløgspaté

3. januar 2019
Af: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Bánh Mì er let og lækker middagsmad, der tager under en halv time at lave. Og hvis du ikke er til dobbelt op på kød kan enten flanksteak eller hvidløgspaté udelades. Her får du opskriften på Bánh Mì med oksekød og hvidløgspaté
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g flanksteak
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning

MARINEREDE GRØNTSAGER

  • ½ frisk rød chili
  • 1 gulerod
  • ¼ kinaradise
  • ¼ agurk
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. sesamolie
  • 4 spsk. limesaft
  • 1 tsk. sukker

TIL SERVERING

  • 2 baguetter
  • 1 skalotteløg
  • 125 g hvidløgspaté
  • 2 håndfulde blandede salatblade
  • friske krydderurter, f.eks. koriander, mynte, radisespirer
  • evt. ekstra chili

Sådan laver du Bánh Mì med oksekød og hvidløgspaté

  1. Krydr flanksteaken med salt og peber, og steg den i lidt olie på en pande i 3 minutter på hver side – den skal være rosa indeni.
  2. Lad kødet trække i 5 minutter, før du skærer det i tynde skiver på tværs af kødfibrene.
  3. MARINEREDE GRØNTSAGER: Rens og hak chilien fint. Skræl gulerod og kinaradise, og skær begge dele i lange, tynde strimler. Skyl agurken, og skær også den i lange, tynde strimler.
  4. Vend alle grøntsagsstrimlerne sammen med fiskesauce, sesamolie, limesaft, sukker og finthakket chili, og lad det trække i 5 minutter.
  5. SERVERING: Lun baguetterne, halvér dem, så der bliver en halv baguette til hver person, og flæk dem.
  6. Pil løget, og skær det i tynde skiver.
  7. Smør den ene side af hvert stykke brød med hvidløgspaté, og fyld salatblade, flanksteak og de marinerede grøntsager i. Top med skalotteløg og plukkede krydderurter. Servér evt. med ekstra chili.

Velbekomme!

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

    Inspiration til opskriften

    Bánh Mìs oprindelse

    Bánh Mì betyder ”hvedebrød” på vietnamesisk. Faktisk kender vietnameserne kun til én slags hvedebrød, og det er det velkendte baguette, som franskmændene tog med til Vietnam under kolonitiden. Det er senere blevet en uundværlig del af den vietnamesiske sandwich Banh Mi, som er den perfekte kombination af det franske og vietnamesiske køkken.

    Tips til Bánh Mì

    • Du kan med fordel forberede grøntsagerne i god tid og opbevare dem i en tætsluttet beholder. Det gør retten perfekt til en travl hverdag.
    • Den klassiske baguette kan sagtens udskiftes med en grovere version. Du kan for eksempel prøve disse nemme hjemmebagte grove flutes.

    Mere vietnamesisk?

    1. Vietnamesiske forårsruller med steak: En frisk og lækker forret, der kombinerer sprødhed fra friske grøntsager med saftighed fra steaken. Se opskriften her.
    2. Banh mi-fyldte søde kartofler: Den vietnamesiske sandwich som du kender den, men serveret i søde kartofler med alle de velkendte smage. Se opskriften her.
    3. Banh mi-bowl: En vietnamesisk bowl med ris inspireret af alle smagene fra den velkendte Banh-Mi sandwich – bare uden den klassiske baguette. Se opskriften her.

      Læs også