1. Rødbedepesto: Tænd ovnen på 200°. Skrub rødbederne, og læg dem i en bradepande med 2 dl vand. Dæk bradepanden med alufolie, og bag rødbederne møre i ovnen i 1-1½ time.
2. Blinis: Pisk æg, salt, kærnemælk, de 2 slags mel og bagepulver sammen til en tyk dej. Lad dejen hvile i 15 minutter. Opvarm en pande med lidt smør eller olie, og sæt 1 spsk. dej ad gangen på panden. Bag, til overfladen begynder at boble, vend, og bag færdig på den anden side. Hold pandekagerne varme.
3. Rødbedepesto, fortsat: Gnid skallen af de let afkølede rødbeder. Hak dem groft, og blend dem i en blender eller minihakker til en ensartet masse. Rør cremefraiche og olie i, og smag til med salt og peber.
4. Servering: Smør de lune blinis med flødeost. Top med rødbedepesto og laks brækket i mindre stykker. Pynt med dild.
Opskriften er en af ialt 6 retter til en hyggelig juletapas. Herunder finder du de 5 andre opskrifter