Blinis med rødbedepesto og varmrøget laks
Mad

Blinis med rødbedepesto og varmrøget laks

22. marts 2022
Af: Madredaktionen
Rødbeder og laks er en spændende kombination, som dine gæster vil lægge mærke til – takket være både farven og den lækre smag!
6 personer

BLINIS

  • 2 æg
  • ½ tsk. salt
  • 2½ dl kærnemælk
  • 100 g hvedemel
  • 75 g fuldkornsmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • smør eller olie til stegning

RØDBEDEPESTO

  • 400 g friske rødbeder
  • 2 dl cremefraiche 38 %
  • 6 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 200 g flødeost naturel
  • 300 g varmrøget laks med peber
  • 1 lille bundt dild

Opskrift - sådan laver du blinis med rødbedepesto og varmrøget laks

1. Rødbedepesto: Tænd ovnen på 200°. Skrub rødbederne, og læg dem i en bradepande med 2 dl vand. Dæk bradepanden med alufolie, og bag rødbederne møre i ovnen i 1-1½ time.

2. Blinis: Pisk æg, salt, kærnemælk, de 2 slags mel og bagepulver sammen til en tyk dej. Lad dejen hvile i 15 minutter. Opvarm en pande med lidt smør eller olie, og sæt 1 spsk. dej ad gangen på panden. Bag, til overfladen begynder at boble, vend, og bag færdig på den anden side. Hold pandekagerne varme.

3. Rødbedepesto, fortsat: Gnid skallen af de let afkølede rødbeder. Hak dem groft, og blend dem i en blender eller minihakker til en ensartet masse. Rør cremefraiche og olie i, og smag til med salt og peber.

4. Servering: Smør de lune blinis med flødeost. Top med rødbedepesto og laks brækket i mindre stykker. Pynt med dild.

Opskriften er en af ialt 6 retter til en hyggelig juletapas. Herunder finder du de 5 andre opskrifter

Crostini med artiskoktapenade – få opskriften her

Små kalveleverpostejer med portvin – få opskriften her

Læs også