Pandekager med boghvedemel får en fin nøddeagtig smag. I Frankrig hedder de galettes og fås med alverdens former for fyld. En af de dejligt enkle er denne her med cremefraiche, laks, salat og rødløg
Tid i alt 30 min
DET SKAL DU BRUGE
1 portion pandekagedej af boghvedemel
6-8 flotte skiver røget laks
FYLD
2 små rødløg, finthakkede
1 bdt. purløg
1 bakke rucolasalat
ca. 2 dl cremefraiche
18 % fintrevet citronskal af 1 økocitron
salt og kværnet peber
TILBEHØR
fintstrimlet salat af f.eks. (rød) spidskål og rucola, dryppet med olie og citron
Den er velegnet til en frokost, eller du kan rulle dem sammen og tage dem med på picnic. Et glas kølig rosé smager skønt til
(6-8 pandekager)
Sådan laver du boghvede-pandekager med laks og purløg
Lav dejen, og lad den stå i ½-1 time.
Pisk den igennem.
Kom ganske lidt fedtstof på panden, og bag tynde pandekager, så store som muligt.
Gør fyldet klar: Hak løgene meget fint, og snit purløg.
Smør en stor skefuld cremefraiche på hver pandekage.
Riv lidt citronskal hen over.
Læg lidt rucola oven på sammen med en skive laks, og drys med hakket løg og purløg.
Fold kanterne ind. Servér dem med en let salat dryppet med olie og citron.