Dressingen laves med kogte æg, ansjoser og masser af revet parmesan, så den får en god, kraftig smag.
1. Ægge-parmesan-dressing: Kog æggene i 7-8 minutter, så de er smilende, og køl dem helt af. Pil og halvér dem. Skrab blommerne ned i en skål, og rør dem med finthakkede ansjoser, presset hvidløg, sennep og peber. Pisk olien i, til det ligner tyk mayonnaise. Hak æggehviderne, og rør dem i sammen med revet parmesan. Smag til med salt og peber, og sæt på køl.
2. Rist parmaskinken helt sprød på en tør pande, og læg den på fedtsugende papir. Skyl og tør salaten. Skær artiskokhjerter i mindre stykker. Bland salat, artiskok og ærter i stor skål. Læg dressingen på i store skefulde, eller servér den for sig. Knus eller bræk skinken i mindre stykker, og drys dem over salaten til sidst. Servér med brød til.
TIP: denne ret kan alt forberedes, men salaten bør først blandes og anrettes lige inden servering.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER