Broccolisuppe er fantastisk for både krop og smagsløg! Ugens hverdagsfavorit er broccolisuppe med citronristede kammuslinger. Få opskriften her.
2 personer
DET SKAL DU BRUGE
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
100 g kartoffel i små terninger
olie til stegning
400 g broccoli i mindre buketter
8 dl grøntsagsbouillon
salt
KAMMUSLINGER
6 store kammuslinger
lidt olie til stegning
1-2 spsk. citronsaft
salt
¼ bundt forårsløg, fintsnittede
TILBEHØR
fuldkornsbrød
Sådan laver du broccolisuppe
Sautér løg, hvidløg og kartoffel i lidt olie. Det skal ikke tage farve, men kartoflerne skal blive næsten møre, så rør imens. Kom broccoli ved; lad den lige få varmen, og hæld så væde på. Lad suppen koge under låg i ca. 10-15 minutter, eller til broccolien er helt mør. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt.
Fjern imens den lille muskel på siden af kammuslingerne. Dup muslingerne tørre med køkkenrulle, og steg dem i lidt olie på en varm pande i ½-1 minut på hver side. Vend dem, så snart de er gyldne. Kom citronsaft på, og krydr med salt.
Servér suppen i dybe tallerkener med kammuslinger i, toppet med forårsløg og med groft brød til.
TIP: Suppen kan også serveres med et stykke fisk, eller bare som den er.