chili con carne
Mad

Chili con carne med fyldte bagekartofler

12. oktober 2017
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Skift de sædvanlige ris ud med bagekartofler, og fyld chili con carne i kartoflerne. Her får du opskriften på chili con carne med fyldte bagekartofler
1 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille frisk rød chili
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 spsk. paprika, gerne røget
  • 1 tsk. kanel
  • ½ spsk. stødt spidskommen
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • evt. 1 oksebouillonterning
  • 2 dåser kidneybønner
  • 30 g mørk chokolade
  • 3 spsk. rødvinseddike
  • 4 store bagekartofler
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 dl groft salt

Opskrift - sådan laver du chili con carne med fyldte bagekartofler

1. BAGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 200°. Skyl og tør kartoflerne. Skær et kryds, som går cirka halvvejs igennem hver kartoffel, og smør kartoflerne ind i olie. Drys salt i bunden af et ovnfast fad, og sæt kartoflerne ovenpå. Drys også lidt salt over. Bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er møre.

2. Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Steg løg, hvidløg og chili i olie i en gryde. Tilsæt oksekød og krydderier, og steg, til kødet er brunet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og evt. en bouillonterning. Lad det simre i ca. 10 minutter.

3. Tilsæt skyllede kidneybønner. Smag retten til med chokolade, rødvinseddike, salt og peber.

4. SERVERING: Tryk let på de bagte kartofler, så de åbner sig, og fyld dem med chili con carne. Top med cremefraiche, og pynt med persille og tynde skiver chili.

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.