1. BAGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 200°. Skyl og tør kartoflerne. Skær et kryds, som går cirka halvvejs igennem hver kartoffel, og smør kartoflerne ind i olie. Drys salt i bunden af et ovnfast fad, og sæt kartoflerne ovenpå. Drys også lidt salt over. Bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er møre.
2. Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Steg løg, hvidløg og chili i olie i en gryde. Tilsæt oksekød og krydderier, og steg, til kødet er brunet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og evt. en bouillonterning. Lad det simre i ca. 10 minutter.
3. Tilsæt skyllede kidneybønner. Smag retten til med chokolade, rødvinseddike, salt og peber.
4. SERVERING: Tryk let på de bagte kartofler, så de åbner sig, og fyld dem med chili con carne. Top med cremefraiche, og pynt med persille og tynde skiver chili.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: One-pot pasta med tomater og chorizo – Få opskriften her
Onsdag: Laksebøffer med græskarsalat – Få opskriften her
Torsdag: Kikærte-pandekager med bagt aubergine og myntedressing – Få opskriften her
Fredag: Kyllingegryde med chorizo og oliven – Få opskriften her