Chili sin carne er en favorit i hverdagskøkkenet! Et nip mørk chokolade samler smagene i retten og giver blot en diskret sødme. Her får du opskriften på chili sin carne.
4 personer
Tid i alt 30 min
DET SKAL DU BRUGE
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 frisk rød chili
1 spsk. olivenolie til stegning
2 gulerødder
2 røde peberfrugter
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. røget paprika
1 tsk. kanel
salt og friskkværnet peber
2 dåser hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
½ l grøntsagsbouillon
QUINOA-FYLD
2 dl quinoa
1 dl chiafrø
50 g mørk chokolade
1 spsk. rødvinseddike
2 dåser kidneybønner
TIL SERVERING
2 dl cremefraiche 18 %
1 pose nachos
1 bundt koriander
Sådan laver du chili sin carne
Pil og hak løget.
Pil og pres hvidløg.
Rens chilien, og hak den fint.
Svits løg, hvidløg og chili i olie i en stor gryde.
Skræl gulerødder, og rens peberfrugter. Skær begge dele i små tern, og tilsæt dem sammen med koriander, spidskommen, paprika, kanel, salt og peber. Lad det hele svitse et par minutter.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i gryden, og bring det i kog.
Quinoa-fyld: Skyl quinoa i koldt vand i en sigte, og hæld i gryden med chili sin carne.
Tilsæt chiafrø. Lad retten simre i 20 minutter.
Tilsæt chokolade, rødvinseddike og afdryppede kidneybønner.
Lad retten simre, til chokoladen smelter. Smag til.
Servering: Anret cremefraiche, nachos og frisk koriander i små skåle, og servér som tilbehør til chili sin carne.
TIP: Chili sin carne er den vegetariske version af chili con carne. Du kan tilføje lige de grøntsager, du bedst kan lide.