Chili con carne med selleri og gulerødder
Mad

Chili con carne med selleri og gulerødder

10. februar 2022
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Hverdagsret spækket med smag, nærring og grøntsager. Her får du opskriften på chili con carne med selleri og gulerødder
4 personer

Chili con carne

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 friske røde chilier
  • 3 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 hel kanelstang
  • 500 g hakket oksekød
  • 300 g knoldselleri
  • 3 gulerødder
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse røde bønner
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ savojkål

Til severing

  • græsk yoghurt
  • bredbladet persille

Chili con carne med selleri og gulerødder

  1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilierne, og hak dem fint.
  2. Varm olien op i en tykbundet gryde. Steg løg og hvidløg, til de er klare. Tilsæt chili, spidskommen og kanelstang.
  3. Tilsæt kødet, og brun det godt. Skræl selleri og gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Vend selleri, gulerødder og flåede tomater i gryden.
  4. Fyld en af de tomme tomatdåser med vand, og hæld vandet i gryden
  5. . Læg låg på, og lad retten simre i 40 minutter.
  6. Tilsæt kikærter og bønner, og lad retten simre i yderligere 20 minutter. Smag til med salt og peber.
  7. Skær savojkålen i strimler, og vend dem i chili con carne lige før servering.
  8. Servering: Anret chili con carne i skåle, og top med yoghurt og lidt persille.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Chili sin carne er den vegetariske version af chili con carne, og den smager supergodt! Find opskriften her.

Læs også